vlag-nl.jpg - 1kb
vlag-nl.jpg - 1kb
vlag-uk.jpg - 1kb
vlag-usa.jpg - 1kb

Lees

De

Feiten

Service Apotheek Of Geen Service Apotheek

Wat is een Service Apotheek

Volgens hun eigen website is het als volgt omschreven: Er zijn in Nederland ongeveer 1800 apotheken. Daarvan mogen zich ca. 200 Service Apotheek noemen. Dat zijn onafhankelijke apotheken, waar de apotheker zelf eigenaar is. De Service Apotheken werken intensief met elkaar samen om u de beste service en zorg te kunnen bieden. In overleg met uw artsen helpt uw Service Apotheker om, samen met een deskundig team, voor u het beste geneesmiddel te vinden.

Even Evalueren

"Er zijn in Nederland ongeveer 1800 apotheken. Daarvan mogen zich ca. 200 Service Apotheek noemen." Wat wil dit zeggen? Dat de andere 1600 apothekers van een mindere klasse zijn? Is het een soort van onderscheiding om een service apotheek te zijn? Wat een suggestive tekst! Slaat dus gewoon nergens op!

"Dat zijn onafhankelijke apotheken, waar de apotheker zelf eigenaar is. De Service Apotheken werken intensief met elkaar samen om u de beste service en zorg te kunnen bieden." Zo, en nu nog eens lezen wat er staat. Gedaan? Ok, de apotheker is onafhankelijk maar werkt intensief samen met andere Service Apothekens. Wat blijft er over van deze onafhankelijkheid als belangrijke zaken op landerlijk nivo worden afgesproken. Nonsens dus. Vervolgens staat er ook nog dat ze samen werken om u de beste service en zorg te kunnen bieden. Ik geloof het toch niet. De Service Apotheek valt gewoon onder "Nederlandse Service Apotheek Beheer BV". En dit is een BV, en BV's maak je niet om de beste service te bieden maar om veel geld te kunnen verdienen. Waarom niet een stichting met leden, dan kom je geloofwaardiger over.

"In overleg met uw artsen helpt uw Service Apotheker om, samen met een deskundig team, voor u het beste geneesmiddel te vinden." Waarom merk ik hier dan niets van? Ik heb diverse keren een brief ontvangen over "aanpassing van de medicijnen in overleg met mijn huisarts", maar die weet dus van niets. Was er maar eens overleg!

Deskundigen En De Computer

Regelmatig klopt er iets niet. Hoe dat dan komt? Nou dat komt door de computer. Die maakt de fouten. Het zou misschien eens goed zijn als het team deskundigen zijn verantwoording neemt. Computers maken geen fouten, zij zijn in 1 ding heel erg goed, daarin blinken zij zelf uit; zij doen wat hun gezegd wordt. Als de deskundigen nou eens gingen doen wat ze zeggen!

Groot Gevaar

Er gaat mijn inziens een groot gevaar schuil achter al die zinloze service.

"Zekerheid bij uw Geneesmiddelengebruik: Iedere keer als u een nieuw of een ander geneesmiddel gaat gebruiken controleren wij of dat wel samengaat met de geneesmiddelen die u eventueel al gebruikt."
Denk hier ook maar eens over na. Stel dat u twee medicijnen krijgt voorgeschreven die elkaar niet kunnen verdragen? Wie is dan het aanspreekpunt? Natuurlijk uw huisarts (of de specialist die uw medicijnen voorschrijft) en niet uw service apotheek. Weet hij veel wat voor medicijnen u slikt! De verantwoording ligt bij huisarts en daar moet deze ook blijven. Met geen mogelijkjheid mag deze controle worden verzwakt. De huisarts (of specialist) is verantwoordelijk en moet daar scherp op blijven! Schijnveiligheid.

Bent U Reeds Een Client van een Service Appotheek?

Nou dan heeft u wel geluk. Voor de meeste (gratis) service hoeft u dan vaak maar slechts de helft te betalen. Een risico test laten uitvoeren bij u Apotheek, is uw apotheek een huisarts?. Ga toch lekker naar de huisarts. Er moet een reden zijn waarom u de risico test laat doen. Het is heel goed mogelijk dat de Apotheker het probleem niet ziet. O ja, dat roken slecht is en dat overgewicht niet goed is weten we toch allemaal. Daar hebben we geen risicotest voor nodig. O ja, en mocht u een roker zijn dan zal de Service Apotheker u graag van dienst zijn met allerlei (zelfzorg) producten om u van het roken af te helpen! Hoezo gedreven door uw gezondheid, de drijfveer is de gevulde kas van uw Service Apotheker.

Maar Is Er Dan Helemaal Niets Goed?

Laat een apotheker vooral gewoon apotheker zijn en niets anders. Als het goed is kunnen we daarmee geld besparen. Gewoon een balie en snel uitreiken van de medicijnen die je besteld hebt met zo min mogelijk fouten. O ja, service, daar was het om begonnen. Mijn "Service Apotheek" gaat om 17:30 dicht en is niet meer tot 18:00 open. Natuurlijk, zaterdag kan ook, maar op zaterdagmorgen ga ik sporten. Ik ben echter wel gedreven door mijn gezondheid en laat mij niet opjagen en stressen om voor 17:30 bij de apotheek te zijn om de medicijnen op te halen, en, ben ook op zaterdag gedreven door mijn gezondheid en ga toch lekker sporten. Hoe het dan moet met die medicijnen weet ik niet. Misschien heb ik ze zonder stress en veel sporten niet meer nodig!

February 2010

Terug naar de startpagina