vlag-nl.jpg - 1kb
vlag-nl.jpg - 1kb
vlag-uk.jpg - 1kb
vlag-usa.jpg - 1kb

Lees

De

Feiten

Zinnig of Onzinnig Nieuws

Al-Qaida Ontkent Plannen voor Aanslag op Oranje

Even nadenken over de kop van het nieuws artikel dat op de voorpagina van mijn lokale krant stond "Al-Qaida ontkent plannen voor aanslag op Oranje". Wat staat hier nu eigenlijk?

Al-Qaida Spreekt Tegen

Het kranten artikel gaat vervolgens uitleggen waar dit nieuws vandaan komt en de informatie blijkt zowaar van Al-Qaida zelf te komen, nou ja de Iraakse tak van Al-Qaida. Wat is nu eigelijk de nieuwswaarde?

Opluchting is Groot?

Nu zijn we blij en alle gevaar voor een aanslag is geweken. Al-Qaida heeft het tenslotte zelf ontkent dat het deze plannen heeft. Nu is er reden om relaxed te zijn, het was slechts ten onrechte op islamistische websites verspreid. Wat een opluchting.

Wie of Wat is Al-Qaida Eigenlijk

In de wikipedia valt te lezen: "In een fatwa uit 1998 roept Al Qaida elke moslim op om Amerikanen en hun bondgenoten te doden, volgens de fatwa is dat de wil van Allah en een individuele plicht van elke moslim."

Feit of geen Feit

Nu mag u zelf oordelen. Heeft het nieuwswaarde om op de voorpagina van een krant te staan? Kunnen we enige waarde toekennen aan de uitspraak "het is niet gepland"?

Mei 2010

Terug naar de startpagina