vlag-nl.jpg - 1kb
vlag-nl.jpg - 1kb
vlag-uk.jpg - 1kb
vlag-usa.jpg - 1kb

Lees

De

Feiten

Met Melk Meer Mans

Waar is die Reclame Gebleven

Hadden we vroeger die reclame op televisie, langs de weg: "Met Melk Meer Mans", maar deze reclame zien we helemaal niet meer. Was het dan niet waar?

Spieren

Lees ik vandaag in de Stentor: Met melk meer spieren en minder vet! Het was dus wel waar. Mensen die na een krachtinspanning twee glazen (vetarme) melk drinken bouwen relatief meer spiermassa op en verliezen meer vetmassa dan mensen die sojadrank (met evenveel calorieën als de melk) drinken. Dit concluderen onderzoekers van de McMasters University uit onderzoek bij 20 vrouwen en 56 mannen

M-embleem

Eind vijftiger jaren werd de Melkbrigade opgericht. Melk drinken werd stoer. Rond 1960 waren een half miljoen kinderen lid van de club. De kinderen konden door het drinken van melk cadeau's verdienen die door het Zuivelbureau werden betaald. Door het grote succes werd de actie gestopt, hij was te duur. Later werd de held Joris Driepinter naar voren geschoven, je weet wel van de drie glazen melk.

Betere Nachtrust

Een beker warme melk voor het naar bed gaan zorgt voor een goede nachtrust. Het bevat het hormoon melatonine. Dit hormoon regelt het slaap-waak ritme. Het wordt doorgegeven in de hersenen door de stof serotonine.

Juni 2010

Bron: http://snipurl.com/x6hcq en eigen samenstelling

Terug naar de startpagina