vlag-nl.jpg - 1kb
vlag-nl.jpg - 1kb
vlag-uk.jpg - 1kb
vlag-usa.jpg - 1kb

Lees

De

Feiten

Kauwgom Eten is Goed

Geen Negatieve Invloed

Een Amerikaanse studie heeft uitgewezen dat kauwgom ervoor zorgt dat tieners beter scoren op wiskundige toetsen. De scholieren die suikervrije kauwgom kregen tijdens de lessen, toetsen en tijdens het maken van hun huiswerk bleken, 14 weken na aanvang van het onderzoek, drie procent hoger te scoren dan voorheen. Het is niet veel maar kan toch net het verschil maken.

Stress Aanpakken met Kauwgom

Kauwgom helpt bij het bestrijden van stress. Tijdens een test met universiteitsstudenten werd aangetoond dat kauwgom kauwen tijdens een moeilijke computertest ervoor zorgt dat de studenten minder last hebben van stresshormonen. Als gevolg van een vermindert stress nivo kunnen de studenten zich beter concentreren op hun werk.

Kinderen Luisteren Beter Door Kauwgom

Iedereen weet dat kaakbewegingen zorgen voor lucht in het middenoor. Toevallig is het nou eens zo dat als gevolg van kauwgom eten er heel veel kaakbewegingen worden gemaakt. Dus heeft uw kind vaak last van oorpijn (en u weet zeker dat het oud genoeg is voor een kauwgommetje), stel dit dan niet uit. Je kunt een lijmoor voorkomen!

Wat Is Een Lijmoor?

Een lijmoor of slijmoor ontstaat als de buis van Eustachius niet goed werkt. Die verbindt de keel met het middenoor en houdt de druk daar gelijk met die in de buitenwereld. Bij jonge kinderen valt hij gemakkelijk dicht. Bij jonge kinderen gebeurt het dan vaak dat er onderdruk in het middenoor ontstaat waardoor het slijmvlies ge´rriteerd raakt en slijmerig vocht gaat afscheiden. Een lijmoor geeft een vol drukkend gevoel in het oor, soms wat pijn en het kind hoort minder goed. Het plaatsen van oorbuisjes zal deze onderdruk opheffen.

Vrienden

O ja, misschien zult u ook meer vrienden maken als u regelmatig een kauwgommetje neemt. Het geeft een frisse adem en bevordert de speeksel productie. Dat is ook overal goed voor!

Februari 2010

Terug naar de startpagina