vlag-nl.jpg - 1kb
vlag-nl.jpg - 1kb
vlag-uk.jpg - 1kb
vlag-usa.jpg - 1kb

Lees

De

Feiten

Huishouden Beter Dan Sporten

Ga Toch Stofzuigen

Steeds weer komen er onderzoeken in het nieuws dat stofzuigen beter is dan sporten. Het hangt natuurlijk geheel van de sport af. Stofzuigen of nog beter, het gras maaien met wel te verstaan een handmaaier is een echte energievreter.

Gras Maaien Beter dan Fitness

Het gras maaien met een handmaaier levert al gauw een 600 kcal per uur op. Meestal is fitness minder dan 600 kcal. Het voordeel van gras maaien is ook de effectiviteit. Het is niet nodig om naar de sportschool te fietsen, geen noodzaak om meest modieuze sportkleding aan te trekken en ... je hoeft na afloop niet een kopje koffie te drinken voor een paar euro per stuk. Per saldo spaar je dus nog eens flink geld uit.

Waar Is Nu De Winst Gebleven

Natuurlijk kun je niet iedere dag het gras maaien. Dan is het beter om aan het huishouden te gaan. Dat is langer vol te houden dan het sporten. Wees nou eens eerlijk, als het buiten rot weer is dan blijf je algauw thuis en ga je niet naar de sportschool. Echter, om niet met het huishouden te starten omdat het buiten rot weer is heb ik nog niet vaak gehoord.

Verminder het Risico Op Een Depressie Met 20% en Ga Stofzuigen

Uit een onderzoek is naar voren gekomen dat een mop- of stofzuigsessie van 20 minuten per week voldoende is om het risico op een depressie met 20 procent te verminderen. Door sporten vermindert de kans op een depressie met een derde of meer.

Elke Dag Stofzuigen Lijkt Bijzonder HygiŽnisch, Maar Dat Is Het Niet!

Een stofzuiger is gemaakt om zichtbare stukjes vuil op te zuigen en wie graag een hygiŽnisch huis wil, neemt dus al snel de stofzuiger ter hand. Maar het tegendeel is waar. Kleine stofdeeltjes vormen een gevaar voor de gezondheid want ze kunnen zware metalen en pesticiden bevatten en daarmee allergieŽn of astma verergeren. Deze kleine deeltjes gaan bij een normale stofzuiger er aan de achterkant weer net zo hard uit en komen dan juist in de lucht. Dit maakt het alleen maar erger. Een stofzuiger met een HEPA filter kan uitkomst bieden.

Dus Wat Gaan We Doen?

Juist dweilen en daarna maar gewoon een stukje hardlopen. Heel gezond, heel goedkoop en zeer effectief en nog eens zeer goed om de kans op een depressie te verminderen!

Juni 2009

Terug naar de startpagina