vlag-nl.jpg - 1kb
vlag-nl.jpg - 1kb
vlag-uk.jpg - 1kb
vlag-usa.jpg - 1kb

Lees

De

Feiten

Doorwerken Tijdens je Vakantie is Gezond

Onderzoek door StepStone

Bijna driekwart van de werknemers in Europa werkt tijdens zijn vakantie door, dat wil zeggen bijna 40% volgt de voortgang van projecten. 36 procent reageert als er dringende verzoeken van de werkgever binnenkomen. Slechts een kwart van de ondervraagden werkt niet.
Dit blijkt uit een onderzoek onder ruim 18 duizend hoogopgeleiden in zes Europese landen (Noren, Zweden, Denen, Belgen, Duitsers en Nederlanders). Maar goed ook, want de extreme overgangen van werk naar helemaal niets doen levert veel stress op.

Bijna Zeventig Procent Werkt Door!

Nederlanders kunnen hun werk het best loslaten: 31 procent doet niets tijdens de vakantie. De overige 69 procent werkt in meer of mindere mate dus door. Ook een deel van de ambtenaren blijft aan het werk tijdens de vakantie, blijkt uit onderzoek van InOverheid. Hoe erg is dat eigenlijk? Vakantie is toch bedoeld om bij te komen en op te laden?

Vakantiegevoel is toch na een Paar Dagen Verdwenen

Uit onderzoek blijkt dat werkloosheid ongezonder is voor mensen dan werken. Daarom kunnen we stellen dat werken gezonder is. Extreme overgangen zorgen voor extra stress. Het is daarom niet erg om tijdens de vakantie in verbinding te blijven met het werk. Veel mensen vallen op de eerste vakantiedag in een gat en schieten op de eerste werkdag meteen weer in de stress. Zorg voor continu´teit maar zorg er ook voor dat tijdens de vakantie de prioriteit bij de vakantie ligt en niet het werk!

TIP

Kom stiekem een dag eerder terug, dan heb je even de tijd om je werk weer op te pakken, je e-mails te lezen en prioriteiten te stellen.

Juni 2010

Bron: Diverse bronnen en eigen opvattingen

Terug naar de startpagina